Time is running out
2019-12-15

Mindennaposak a bolygó romlásáról szóló hírek és a magyar körülmények egy cseppet sem jobbak. Fogy illetve rohamosan szennyeződik az ivóvíz, kipusztulnak az állatok körülöttünk, mérgekkel tömjük tele a talajt, a vizeket, a levegőt és ezáltal a szervezetünket is, elpusztulnak a méhek, nem lesz, ami beporozza a növényeket. Mivel a jelek nyilvánvalóak, a krízist nem nehéz megjósolni és közben a politikusok nem sietnek felvilágosítani a rajongóikat, mekkora a baj. A harácsolás mellett az uszítás a legfőbb gondjuk, pedig ténylegesen sürget az idő. Ezzel a tempóval néhány évtized elég lesz a civilizáció teljes leamortizálásához.

A bagatellizálók vagy a problémákat szőnyeg alá söprők pontosan ugyanolyan bűnösök, mint a problémák előidézői.

Már most tudjuk, mi vár az emberiségre és a döntéshozásra megválsztott politikusok nem tesznek semmit. Akikben esetleg az akarat és a tudás is meglenne, háttérbe vannak szorítva, rosszabb esetben egyszerűen kinyírják őket. Láttunk már ilyesmire példát. Szépen dolgoznak a kérdéses érdekcsoportok, de nehéz felfogni ép ésszel, miféle érdek lehet nagyobb annál, hogy megmaradjon a Bolygó, ahol élünk.

Előre kéne gondolkodni és cselekedni. Fel kéne készülni és nem csak fejben, hanem tettekben is. A vízgazdálkodás és az élelmiszer-termelés az egyik legfontosabb dolog, hiszen ivóvíz és étel nélkül elpusztul mindenki. Azok is, akik előidézték és jelenleg is eszkalálják a problémákat.

Mivel ezek a bajok nem csak Magyarországon vagy Európában, hanem számos sokkal elmaradottabb távoli országban is jelentkezni fognak, az ottaniak jelentős része fel fog kerekedni, hogy élhetőbb helyet keressen és találjon magának. Hatással lesz ez ránk? Hajjaj, nem is kicsit.

A gond tehát világméretű, amit nem lehet lokális tűzoltással orvosolni. Összefogás kéne, koordinált cselekvés és alázatos hozzáállás, de ezekre semmilyen érdemi cselekedet nem utal.

Hungarian English German Italian Russian Spanish French Chinese Polish Romanian
Rovatok....
MMT