Van jobb a demokráciánál?
2016-09-01

Néhány napja egy Facebook felhasználó ezt találta beírni:

"Sajnos a demokráciánál jobbat még nem találtak fel."

Erre mi bátorkodtunk azt a választ adni, hogy:

"De."

Aztán valamivel később összefoglaltuk, hogy miért és mivel elég jóra sikerült ez az összefoglalás, itt most megosztjuk:

A demokráciának 3 nagyon súlyos hibája van.

A.

A választási rendszer. Ez számos sebből vérzik. Kezdve attól, hogy írástudatlanok is szavazhatnak, tömegek szavaznak olyasmikről, amiről lövésük sincs, aztán nem közvetlenül azokra szavazunk, akik valóban meg tudnák oldani a problémákat, és a pártok 4 évente egymásnak passzolják a "hatalmat" vagyis a harácsolási lehetőséget. Ez a rendszer azért lett így kitalálva, hogy a demokrácia azt a látszatot kelthesse, mintha az állampolgárnak lenne beleszólási lehetősége a dolgokba. De valójában nincs.

B.

Az irányítás úgynevezett politikusok kezében van, akik NEM értenek semmihez. Ha nem értenek semmihez, hogy tudnák megoldani a problémákat? Sehogy. Ezt a feladatot szakemberekre kell bízni, a politikust, mint szakmát leginkább fel kéne számolni. Mi tennénk róla.

C.

És valójában ez a legsúlyosabb, ez az aminek a ténye nem is igazán jut el az átlagemberek tudatáig, még a tanult emberek tudatáig sem (ami szerfelett aggasztó). Ez nem más, mint a szupergazdagok és a politikusok folyamatos és mindent átszövő összejátszása. Ez olyan szinten befolyásolja a világot, hogy az elmondhatatlan. Természetesen rossz irányba.

A meritokrácia valójában a továbbfejlesztett demokrácia.

Hungarian English German Italian Russian Spanish French Chinese Polish Romanian
Rovatok....
MMT