Természet & Korrupció
2021-01-04

Szombaton volt alkalmam meglesni egy igencsak komoly környezetkárosítás nyomait. Nem kell nagyon messzire menni, elég csak a budapesti Pólus Center mögötti Kiserdő-szakaszt megtekinteni. Felér egy katasztrófaturizmussal. Az épülettől egészen az autópályáig tart a pusztítás, persze nem egybefüggően, viszont szép darabokat szakítottak ki az erdőből és a Nevesincs-tó körüli területből.

Íme egy videó, amely már csak a múlt.

A közvetlen környezete még megvan, de valószínűleg hamarosan lakópark lesz a helyén.

Lakópark!

A mellékelt kép saját készítésű és így nem illusztráció, de korántsem ad teljes betekintést a mérhetetlen pusztításról. Szavakat is nehéz találni rá. Természetvédelmi területről beszélünk, amely egyeseknek nem jelent semmit, ha keresztül akarják vinni az akaratukat. Így saccra, olyan 7-8 hektáron, de lehet, hogy nagyobb területen, egyszerűen letarolták a fákat, és a Metró áruház mögött halmozták fel a rönköket. A maradvány apokaliptikus.


Egészen véletlenül összefutottam egy a területet nagyon szívén viselő úriemberrel, aki mellesleg részt vett korábban a helyi politikában, ezért elég komoly rálátása van a dolgokra. Sokat beszélgettünk erről az emberiség elleni bűncselekményről. Sikerült megtudni, hogy a kerületben olyan mérhetetlen korrupció uralkodik, hogy arra nemigen vannak szavak. A befektetők hatalmas összegekkel kenik a kérdéses személyeket, az eredményt pedig látjuk. (ez csak egy a sok visszaélés közül)
Jelenleg ugyan a DK van ott hatalmon, de ez ne nagyon kábítson el senkit. Bármelyik oldal volt, van, lesz hatalmon, ugyanez történik. Ha valaki elkezd vizsgálódni, azt elkezdik csesztetni, ha van weboldala, lebombáztatják valami hekkerrel, a jogászokat zsarolják, nehogy elkezdjenek piszkálódni. A két politikai oldal eljátssza a külvilág felé, hogy mennyire haragszanak egymásra, de amikor a kenőpénzt kell elfogadni, akkor kivétel nélkül egy csapatban játszanak, sőt egymást is védik. (nyilván a saját bőrük érdekében) A kérdéses fairtást hatalmas többséggel szavazta meg a közgyűlés.

Emlékezzünk csak, amikor ugyancsak ebben a kerületben a Szentmihályi út végén bekötőutat és körforgalmat akartak építeni. Egy darabig ment a huzavona, aztán egészen véletlenül éppen ott égett le az erdő és éppen annyira, hogy helyet adjon az építkezésnek.

Abban a dologban se legyenek illúzióink, hogy ez helyi sajátosság. Mindenütt ez megy. Minden egyes kerületben, városban, faluban. A világ valószínűleg valamennyi országában.

Ha történetesen azt gondolja ilyenkor valaki, hogy "hű, akkor a másik oldalra fogok szavazni legközelebb", teljesen fölöslegesen bosszantja magát. Mindkét oldal pontosan ugyanazokat a módszereket használja, amikor épp rajta van a sor. Kéz kezet mos alapon.

Van megoldás? Ebben a rendszerben nincs. Ez ilyenre van kicsiszolva. A megoldást egy teljesen új alapokon nyugvó rendszer tudná nyújtani.

Gondolom, sejted, melyik.

Magyar English Deutsch Italiano
Rovatok....
MMT