Politikai pecsenyesütögetés az iskolában
2021-02-24

Valójában a közpénzből fenntartott iskolákban semmilyen ideológiának nincs helye. Se liberálisnak, se konzervatívnak. Ezeknek ugyanis egyetlen célja van, az indoktrináció, a politikai pártok szavazóbázisának trénelése, az érdekcsoportok utánpótlással való ellátása. Ez mindig az adott hatalom mentalitásától függ, de sosem az objektivitás érvényesül. A mechanizmus óhatatlanul kiváltja a másik oldal ellenérzését (joggal), ezért egyáltalán nem járul hozzá a békés egymásmellettéléshez.

Sajnos megfigyelhető, hogy ez kifejezetten cél a politikai pártok részéről. Más szóval az érdekcsoportoknak az is érdeke, hogy mindig legyen kire haragudni, acsarkodni, mindig lehessen valakiket, valakik ellen, valamilyen címszóval uszítani.

Ezért fontos az, hogy törekedjünk az ideológiamentességre. Legalább azokon a pontokon, ahol mindenki adója egy halomba van rakva. Ilyen például az állami iskola.

A közpénzből finanszírozott tanintézményekben csak és kizárólag a tudományosan megalapozott és konszenzussal elfogadott tantárgyakra kell fókuszálni.

Általánossában közérdekű célkitűzésnek tűnik az, hogy próbáljunk olyan társadalmon dolgozni, ahol nem az érdekcsoportok fújják a passzátszelet.

Bevezetik az iszlám vallási ismeretek oktatását a bajor iskolákban

Magyar Angol Német Olasz Orosz Spanyol Francia Kínai Lengyel Román
Rovatok....
MMT