Hogy jutunk el a célhoz?
2016-12-13

Nagyon fontos észrevétel következik az utóbbi idők tapasztalatai alapján: számos mozgalom, társaság, párt és hasonlók vetik fel a környezet és vele együtt a Földi élet pusztulásának közeli lehetőségét, a társadalmi rendszerek válságát és az ezzel kapcsolatos ténylegesen valós és rémisztő problémákat. Szinte mindenütt feltűnik az általunk is nagyra becsült Vénusz-projekt, mint elérendő cél. Viszont egy dolog sehol sem tűnik fel.

Hogy jutunk el oda?

Mi az első lépés? Hogy néz ki a folyamat? Mi biztosítja, hogy egyáltalán esélyünk legyen eljutni abba az állapotba és ne zuhanjunk vissza oda, ahonnan elindultunk?

Egyáltalán mi a problémáink gyökere?

Nagyon úgy tűnik, a valódi probéma senkinek nem üti meg az ingerküszöbét, pedig nagyon egyszerűen felismerhető, csak tájékozódni kell a világban.

Most ismételni fogjuk magunkat, de ezt nem lehet elégszer elmondani: ha meg akarod oldani a tényleges problémákat

  1. Változtass a korábbi szemléleteden, legyél nyitottabb az új ötletek, felvetések iránt
  2. Oktasd és tájékoztasd az emberek tömegeit mégpedig minőségi módon. Aktívan terjeszd azokat a bizonyos új ötleteket és felvetéseket, hogy minél több emberhez eljussanak. A szociális média (pl. Facebook) kiválóan alkalmas erre.
  3. Helyezd az embert és a környezetet a profit elé az év minden napján
  4. És itt a jön lényeg: azt a gócot iktasd ki, amely mindezt leginkább akadályozza és ez nem más, mint maguk a politikusok és a velük összejátszó milliárdosok, bármilyen politikai nézet ruhájában is tetszelegjenek. Amíg ezt nem ismerik fel ezek az alapjában véve haladó szellemű mozgalmak, addig változás nem lesz. Nemhogy mélyreható változás nem lesz, de semmilyen nem lesz és ahogy telik az idő, a bajok csak eszkalálódnak.

Adhatunk segélyeket, adhatunk feltétel nélküli alapjövedelmet, növelgethetjük a fizetéseket, hogy kövessék az állandó inflációt, de ezek csak foltozgatják a problémákat. Megoldani nem tudják.
A meritokrata a miértre és a hogyanra is kézzelfogható választ tud adni, ugyanis távlatokban gondolkodik.

Hungarian English German Italian Russian Spanish French Chinese Polish Romanian
Rovatok....
MMT