We need those checks and balances
2017-06-01

Az MMT által propagált paradigmaváltó rendszer komoly fékeket rak mindazokra a közérdek ellen munkálkodó pszichopatákra, legyen az politikus vagy milliárdos (oldaltól függetlenül), akik miatt a világ eljutott a szó szerinti pusztulás szélére, akár az ökoszisztéma megsemmisülésével, akár egy nukleáris világégés keretében.

Elsőre túlzásnak tűnhet ez a kijelentés, de távolról sem az. A világunkat szorongató destruktív folyamatot már semmiyen más ismert és békés módszerrel nem lehet megakadályozni úgy, hogy közben ne érje komoly sérelem a széles néprétegeket.

A probléma nagyságához mérten a megoldás sem hétköznapi, de ennek ellenére minden kompromisszumra hajló ember által elfogadható. A jelenlegi pártoktól semmiféle megoldásra nem számíthatsz, mert ők éppen azzal vannak elfoglalva, hogy tovább tömjék a zsebüket a pénzedből és egymással szópárbajozzanak közben, hogy meglegyen a hangulat hozzá. A nagy részük, amint hatalomra jut, önként és dalolva viszi tovább a fent vázolt destruktív rendszert anélkül, hogy az ujját mozdítaná ellene. Az is szomorú, hogy ezen személyek egy része el sem jut a probléma felismeréséig.

A baj nagy, tehát célszerű megbarátkozni a javasolt meritokratikus rendszer gondolatával, mert ahogy haladunk előre az időben, egyre nehezebb lesz megálljt parancsolni a káosznak.

Minden túlzás nélkül manapság már a léted és a leszármazottaid léte a tét.

Hungarian English German Italian Russian Spanish French Chinese Polish Romanian
Rovatok....
MMT