Az adók és a növekedés. Ne már!
2017-05-03

Varga Mihály tapsikolva örül, hogy sikerül 4%-os növekedést produkálniuk az adókból. Akkor most bíráljuk meg kicsit:

Az adóbevételek növekedése nem azt mutatja, hogy jól működik a gazdaság, hanem éppen ellenkezőleg. Az a kormány, amely csak az adózásból tudja fenntartani a roskadozó birodalmát, egyszerűen nem ért ahhoz, amit csinál, így egyre növeli a feszültséget a társadalomban és egy destruktív spirálba hajszolja az országot.

A jól működő gazdaság attól működik jól, hogy vonzza a befektetőket, alacsonyak az adók (és sávosak), jogbiztonság van, átláthatók a törvények, nincs kivételezés a kormányközeli cégek javára a közbeszerzéseken, nem a korrupció a mozgatórugó, nincs nepotizmus (családtagok, haverok pozícióba hozása állami pénzen), nem valami beteges, mondvacsinált ideológiára épül a teljes gazdaság, nincs kormánypárti nyomás a cégeken ésatöbbi. Ennek okán az a 4% "növekedés" gyakorlatilag egy nagy vörös lufi, amely az első adandó szúrásra kipukkan.

És vajon mi jön utána? Újabb és újabb adóemelés, hiszen más eszköz nincs a kormány tarsolyában. Totális csődtömeg az egész úgy ahogy van.

Annyit még zárszóként, hogy ezt a hozzászólást nem Soros György finanszírozta. Annál is inkább, mert ő ugyanúgy a világot sújtó átfogó probléma része, mint a kormányunk illetve az oroszul beszélő gazdáik.

A probléma neve Monetáris Gazdaság.

Azt kell végre felfogni, hogy a saját különbejáratú pénzügyi érdekcsoportjaikkal a háttérben se a globalisták, se a nacionalisták nem az emberiség közös ügyét szolgálják, hanem kizárólag a saját táborukét. A többi csak üres propaganda mindkét oldalon.

Láss tehát, ne csak nézz.

Hungarian English German Italian Russian Spanish French Chinese Polish Romanian
Rovatok....
MMT