Szélsőségek
2021-05-19

Ugye már láttunk ilyeneket? Ott vannak mindenütt, de a leghétköznapibb előfordulási helyük a szociális média által nyújtott széles felület (leginkább a Facebook). Vannak, akik csak trollkodnak (melynek ugyan vannak jól tapintható szintjei), ám olyanok is vannak, akik fejlevágással fenyegetőznek (nemrég láttunk ilyet itthon is). Sajnos van azonban egy olyan fajtájuk is, aki ténylegesen levágja a fejed. Ilyen eset ugyebár Franciaországban történt (nem csak egyszer).

Többször kifejtettem már, a szélsőségekkel nem lehet eredményt elérni, viszont ha nem teszünk ellenük, akkor a nyakunkra nőnek. Mindegy, hogy a baloldalon vagy a jobboldalon vannak ezek, csak bajt okoznak. És egyre többet.

Mennyiben is érint ez téged? Nyilván valamelyik politikai nézet követője vagy. Feltehetőleg nem vagy szélsőséges. Azonban, ha teret engedünk (engedsz) a kérdéses személyeknek, akkor a másik oldal velük fog téged azonosítani, és a saját lakájsajtójában veled fognak riogatni. Pedig te nem vagy szélsőséges. De ezután ha megszakadsz, akkor sem fogod tudni lemosni magadról a vádakat.

Mi volna a teendő?

Célszerű módon, még mielőtt elmérgesedne a helyzet, neked kell megfékezned a saját szélsőségeseidet, azon többiekkel összefogva, akik szintén a te nézeteidet képviselik. Minél többet vársz, hezitálsz, annál nehezebben lehet ezt meglépni.

A globalista/nacionalista acsarkodás is kezd olyan szintre emelkedni, amelynek beláthatatlanul súlyos következményei lehetnek. Mindezt azért, mert mindkét oldal egyes képviselői hallani sem akarnak arról, hogy kompromisszum szülessen bizonyos kérdésekben.

Ha nem volna elég világos: ebből baj lesz.

És nem túl sokára.

Magyar Angol Német Olasz Orosz Spanyol Francia Kínai Lengyel Román
Rovatok....
MMT