A konteógyártás mechanizmusa
2020-07-19

Ha van egy viszonylag hihető, ráadásul igaz téma, akkor azok, akiknek ez sérti az érdekeit, a hozzájuk köthető médiákon keresztül gyorsan bedobnak a köztudatba egy hasonló témájú, de eltúlzott blődséget, és ezzel egyrészt összezavarják a szemlélőt, másrészt teljesen neutralizálják azt a bizonyos érdeksértő témát.

Ott van például a világot behálózó pénzügyi- és bankrendszer. Ennek súlyos visszásságairól évtizedek óta lehet olvasni, még csak meg sem kell szakadni, ha valós információkat akarsz róla. Viszont mivel ez sérti a kérdéses vállalatok, cégcsoportok ill. családok érdekeit, egyből beindult a tények merev tagadására kihegyezett konteózás és mivel az egyszeri választó arra van trénelve, hogy azt szajkózza, amit mondanak neki, nem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen dolgoknak, hanem szépen beáll a sorba és azokat kezdi el védeni, akiket valójában el kéne löknie magától.

A médiák szakmányban dolgoznak azon, hogy az álhír igaznak, az igazi hír pedig hazugságnak, konteónak tűnjön. Ez nem függ politikai oldalaktól, hiszen érdekek mindkét oldalon vannak és sajnos ezek mozgatják a világot.

Egyébként ami a mainstream hírekből jön politika és hasonló témákban, az többnyire minimum csúsztatás, de elég jelentős része sima hazugság. Ez része a politikai erőviszonyok fenntartására tett erőfeszítéseknek.

Magyar Angol Német Olasz Orosz Spanyol Francia Kínai Lengyel Román
Rovatok....
MMT