Ok, okozat
2019-02-10

Ok, okozat

Számos demokratikusnak titulált ország van, például a mienk, ahol rendkívül sokan élnek a létminimum alatt. Ez az önjelölt elit koncepciójának része: minél többen vannak, annál könnyebben tudják érvényesíteni a saját elképzeléseiket és a létminimum alatt élők annál nehezebben képesek érvényesíteni a saját érdekeiket. Kisebb bajuk is nagyobb annál, hogy érdekérvényesítésen járjon az eszük. Ez elsőre éppen brilliáns ötletnek tűnhet az elitkedők számára, de vajon mi is történik, amikor valakik ilyen nyomorúságos körülmények között élnek? Például megnő a bűnözés, a droghasználat, az iszákosság, csökken a tanulás utáni vágy, hiszen a létfenntartásért kell harcolni. Télen pedig, mivel tüzelőre nem futja, mindenféle mérgező vackokat égetnek, ami az egészségre ártalmas.

Mi a közös a fentiekben?

Az, hogy a társadalom egészére hatnak, beleértve azokat is, akiknek ezt a helyzetet köszönhetik. Az elit tagjai egyre gyakrabban fognak belefutni ezekbe az emberekbe és így már saját magukat, saját családjukat is veszélyeztetik, az elégetett mérgező anyagok miatt az elit tagjai is megbetegednek, sőt mi több a gyerekeik is. Adott esetben idő előtt meghalnak, ugyanis a szegénységből fakadó légköri szennyezés rendkívül aggasztóvá vált. (pl. Észak-Magyarországon)

Mindenkin negatívan fog lecsapódni az önjelölt elit egoista szemlélete. Miközben azt gondolják, hogy jól megalapozták a saját jövőjüket (mások kárára), gyorsított tempóban vágják saját maguk alatt a fát. A tömeges migrációnak is elég sok köze van ám az "exportáljuk a problémákat a 3. világba" című elméletnek.

Ungherese Inglese Tedesco Italiano Russo Spagnolo Francese Cinese Polacco Rumeno
Rovatok....
MMT