Miért jobb a meritokrácia?
2016-09-05

A kérdés: mitől is továbbfejlesztett demokrácia a meritokrácia?

A meritokrácia a liberális demokrácia által nyújtott alapjogokat egy kivételével alanyi jogon nyújtja, A szavazati jogot a tömegek szerfelett könnyű megvezethetőségének lehetősége miatt szintekre lebontva írás/olvasás tudáshoz, aztán tényleges munkavégzéshez, majd érdemszinthez illetve szaktudás meglétéhez köti. Az érdemszintek elérését az állam nemhogy nem akadályozza, hanem kifejezetten teljes mellszélességgel támogatja, többek között a minden szinten ingyenes oktatás segítségével.

Azoknak, akik igénylik, normális havi alapjövedelmet nyújt, de amíg valaki ezt igénybe veszi, nem szavazhat bizonyos kérdésekben. Ez az egész szavazási mizéria a liberális demokráciák egyik legnagyobb kerékkötője. Ami régebben nagy vívmánynak számított, manapság már óriási visszatartó erő. Lásd a szegényebb réteg médiaagymosással megspékelt, demagógiától, sovinizmustól fűtött szavazatkizsákmányolása, amire minden nap találunk példát

Magyarországon, de a Brexit is igen jól példázza ezt.

A kérdéses érdemek nem veleszületett jogosultságok, hanem saját tudásból, saját eltökéltségből, saját kitartás révén szerzett alapokon nyugszanak. Fontos ismérv, hogy az érdemszerzés NEM pénztől függ, hanem az egyén állam irányába mutatott közérdekű tevékenységétől. Az állam ehhez minden létező segítséget megad, hiszen ez az állam, az ország, a lakosság, a nemzet, sőt az emberiség érdeke.

Emellett a meritokrácia ténylegesen nagy hangsúlyt fektet a lakosság egyenlő életkezdési feltételeire, általános jólétére, egészségére, az egyenlőtlenségek felszámolására, valamint a békés egymás mellett élésre.

A környezet védelmét KÜLÖNÖSEN fontosnak tartja, ahol semmilyen magánérdek nem érvényesülhet.

A meritokrata célkitűzések érdekében komoly erőket vet latba a szupergazdagok politikából való kizárására, a politikusok és a szupergazdagok összefonódásának megakadályozására, mindennemű magánérdektől vezérelt hatalomkoncentráció, nepotizmus, korrupció, protekcionizmus ellehetetlenítésére. A megtermelt javak hihetetlenül aránytalan jelenlegi elosztását megpróbálja a lehető legnormálisabb mederbe terelni.

Mindenhol törekszik arra, hogy a pozíciókban hozzáértők üljenek és a köz érdekét szolgálják.
A gazdaságot ésszerűen, takarékosan, a lehető legmodernebb eszközök segítségével szeretné működtetni és élen jár az új technológiák kifejlesztésében.

A mesterségesen kialakított jobb és baloldali szembenállást szeretné kitörölni a kollektív tudatból.
Az általunk kitalált teljesen elektronikus személyi választási rendszer totálisan megszünteti a liberális demokráciák választási anomáliáit.

A törvényalkotásnál a legfontosabb kulcsszó a közérdek, a magánérdek mindenhol csak másodlagos, bizonyos területeken pedig abszolúte mellékes. (lásd környezetvédelem)
A valóban igazságos rendszer feltehetően automatikusan csökkenti a káros emberi tulajdonságok meglétét, úgymint rasszizmus, idegengyűlölet, kapzsiság, érzéketlenség, közöny és hasonlók.

Hungarian English German Italian Russian Spanish French Chinese Polish Romanian
Rovatok....
MMT