Doing the Elite
2017-09-14

Tudod, miért gond az (többek között), hogy csak az önjelölt elit gyerekei járhatnak a legjobb iskolákba? Azért, mert egy idő után már nem lesz senki, aki el tudna gondolkodni azon, hogy mi a baj a rendszerrel és azt hogy lehetne meggyógyítani.

A széles néprétegek kizárása az oktatásból jóvátehetetlen károkat okoz a jövő társadalmában, melyben a leszármazottaid is élni kényszerülnek majd.

A meritokrata rendszerben minden szinten ingyenes az oktatás, viszont megnőnek a követelmények, hogy a tudásnak valódi értéke legyen. Ennek megfelelően a tudás révén megszerezhető állások javadalmazása is nő. A tudás hatalom, tartja a mondás, és ennek valóban érvényt kell szerezni. Kevés jobb helye van a befizetett adódnak, mint az oktatásban.

A médiákból is száműzni kell a tudás illetve egyéb érdemek nélküli boldogulás zászlóvivőit (közismertebb nevükön celeb), hogy ne ezek a semmirekellő léhűtők adjanak szerepmodellt a gyerekeidnek.

Összességében minél iskolázottabb egy társadalom, annál nehezebben lehet őket megetetni a demagógia nevű métellyel. Így az autokrácia kialakulásának feltételei sem lesznek adottak.

Hungarian English German Italian Russian Spanish French Chinese Polish Romanian
Rovatok....
MMT