Where has capitalism come to?
2019-08-06

Szerinted a mai modern kapitalizmus miről szól?

A banktulajdonosok a politikusokkal karöltve azok, akik úgy pofozgatják ezt a rendszert, ahogy nekik tetszik. Mindezt azért, hogy megszerezhessék a Föld javainak nagy részét, és irányíthassanak X milliárd embert. Tőzsdén legalizálták a járulékos piacok kereskedelmét, adóssággal, sőt virtuális spekulációkkal kereskedve, a mások rovására a semmiből "teremtve" pénzt! Kivonták az aranyfedezetet a pénz mögül, hogy tetszőlegesen manipulálható mennyiségű lehessen. Bevezették azt, hogy a bankok a tényleges pénztartalékuk tízszeresének megfelelő összeget adhassanak ki kamatra, sőt, azóta ezt az arányt is a többszörösére növelték. Az általuk kiadott hitelek mögött tehát nincs valódi fedezet, mégis a betétek 10-50-szeresét juttatják körforgásba, kamatot szedve, és így kreálnak pénzt a semmiből. A világ összesített adóssága mostanra közel 250 trillió dollár. Mindezért egy néhány ezer fős "elit" tartja a markát, melyet pár tucatnyi családra ill. dinasztiára lehet lebontani.

A 2007-2008-as Egyesült Államokbeli összeomlásnak is ez volt a fő oka, ám a kártörlesztést java részben az EU-tagországokkal fizettették meg, amit az EB és az EP kulcspozícióiba bejuttatott banki és pénzrendszeri embereik miatt olajozottan megtehettek. Ezek a gátlástalan gazemberek ész nélkül adták a fedezetlen hitelt a magas bónuszok reményében. A mai napig sincs lelkiismeretfurdalásuk azzal kapcsolatban, hogy majdnem hazavágták az egész világ gazdaságát, ezzel emberek sokaságát kifosztva és az utcára kilakoltatva. Az eset időről időre meg fog ismétlődni, ugyanis ez a monetáris gazdaságnak nevezett szörnyszülemény sajátossága. Az így felépített piramis tetején elképzelhetetlen, csillagászati gazdagsággal rendelkezők tanyáznak, míg alul a kisemmizettek százmilliói tengetik sivár életüket mindenféle remény nélkül arra, hogy ez a helyzet valaha jóra fog fordulni.

Az erről szóló Inside Job című dokumntumfilmet kötelező megnézni! Lásd:

https://indavideo.hu/video/Inside_job_-_Avagy_a_2008-as_valsag_okai

https://videa.hu/videok/nagyvilag/inside-job-benfentesek-rki3YkQvXPKIOUZz


A monetáris gazdaság kulcsfiguráinak disznóságait estig sorolhatnánk.

Ez a kapitalizmus már régóta nem szól másról, csak a javak folytonos, értelmetlen pocsékolásáról, és a környezet folyamatos, garázda kiaknázásáról-pusztításáról. Mindezt az ún. profit érdekében, amely ugye bálványozott, és így védett státuszt élvez. Itt szó sincs már a verseny által garantált fejlődésről, és persze soha nem is ez volt a haladás igazi hajtóereje, de jól hangzik a kapitalizmusfetisiszták szájából. Több mint 300 éve kőolajat, 100 éve robbanómotorokat használunk szinte mindenhez, és még mindig nincs átütő alternatíva. Az egész földi technológia véges, kifogyóban lévő, rettentően káros szennyezést okozó erőforrásokon alapul!

Ebből az emberek többsége többé már nem kér, ahogy mi sem. Jó lenne, ha végre tömegek ismernék fel ezt, mert lassan nem lesz vizünk, amit megigyunk, tiszta levegőnk, amit belélegezhetünk, és egészséges élelmiszerünk, amit megehetnénk, csak temérdek fedezetlen, egyre kisebb értékű, mégis kamattal terhelt pénzünk, amivel még a seggünket sem tudjuk rendesen kitörölni, mivel a "pénz" túlnyomó része már csak digitális formában létezik.

REPLACE THE SYSTEM!!!!!! CSERÉLD LE A RENDSZERT!!!

Hungarian English German Italian Russian Spanish French Chinese Polish Romanian
Rovatok....
MMT